Ψητά αχλάδια με δεντρολίβανο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί πολλές φορές το ορεκτικό μπορεί να έχει εκείνο το “απαραίτητο” twist που θα κάνει το γεύμα σου ξεχωριστώ. Καραμελωμένα αχλάδι και κρεμμύδια στο φούρνο, αρωματισμένα με δενδρολίβανο.

Συστατικά

  • 4 μέτρια αχλάδια, σκληρά, κομμένα στα 4 και καθαρισμένα
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα 8
  • 2 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σούπας μπαλσάμικο
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC βαθμούς.
  • Σε ένα βαθύ πυρέξ ανακάτεψε τα αχλάδια, τα κρεμμύδια, το βούτυρο και το ξύδι. Αλατοπιπέρωσε.
  • Φρόντισε να απλωθούν σε μία στρώση και βάλε από πάνω τα κλωνάρια δεντρολίβανο.
  • Κάλυψε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήσε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα αχλάδια, περίπου 20′ λεπτά.
  • Βγάλε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα αχλάδια (περίπου άλλα 15′ με 20′ λεπτά).
  • Πασπάλισε με φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά) πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να δοκιμάσεις το ίδιο ακριβώς πιάτο με κυδώνια...

Read More

And More