Ψητά αχλάδια με μπρι και φιστίκια Αιγίνης

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερά αχλάδια ψητά στο φούρνο, βουτηγμένα σε υπέροχη σος από μουστάρδα, μέλι και ελαιόλαδο! Πικάντικο γαλλικό κατσικίσιο τυρί που λιώνει από πάνω και τραγανά φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα. Μια ελαφριά συνταγή για να κάνει το βραδινό σου γεύμα light και gourmet!

Θερμίδες 160

Συστατικά

  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 μεγάλα γερά, ώριμα αχλάδια (κατά προτίμηση Κρυστάλλια)
  • 60 γρ. κατσικίσιο τυρί μπρι κομμένο σε 4 ροδέλες
  • 4 κ.γ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα, καβουρδισμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC και λάδωσε ένα ταψάκι
  • Χτύπησε τη μουστάρδα με το λάδι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο σε ένα μικρό μπολ
  • Κόψε τα αχλάδια στη μέση και αφαίρεσε το κουκούτσι. Κόψε και μία λεπτή φετούλα από την εξωτερική πλευρά των αχλαδιών για να στέκονται στο ταψάκι
  • Άλειψε με το μείγμα μουστάρδας και στρώσε μέσα στο ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω
  • Ψήσε για μισή ώρα περίπου, αλείφοντας στα μισά του χρόνου με το υπόλοιπο μείγμα
  • Γύρισε τα αχλάδια και βάλε σε κάθε ένα από μια φέτα μπρι στο σημείο των κουκουτσιών
  • Συνέχισε το ψήσιμο ώσπου να λιώσει το τυρί για μερικά λεπτά. Πασπάλισε με τα καβουρδισμένα φιστίκια και σέρβιρε

Tip


Read More

And More