Ψητά λαχανάκια με μπέικον

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό fingerfood με καπνιστό άρωμα και ντιπ λεμονιού

Συστατικά

  • 18 λαχανάκια Βρυξελλών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 340 gr μπέικον
  • 1/4 φλ. (+ 1/2 φλ. για το σερβίρισμα) σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κ. γλυκού χυμός λεμόνι
  • μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, καθάρισε τα λαχανάκια και κοψ’ τα στη μέση.
  • Ρίξε τα λαχανάκια σε ένα μπολ με ένα κουταλάκι αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Στρώσε τις φέτες μπέικον τη μία δίπλα στην άλλη σε μια μεγάλη επιφάνεια και με το πινέλο πέρασέ τες όλες με το μισό σιρόπι σφενδάμου και κοψ’ τες στη μέση οριζοντίως.
  • Τύλιξε κάθε κομμένο λαχανάκι με μία λωρίδα μπέικον με τη μεριά του σιροπιού προς τα έξω.
  • Βάλε τα λαχανάκια σε ένα ταψί, άλειψέ τα με λίγο ακόμη σιρόπι και πασπάλισέ τα με πιπέρι.
  • Ψήσε για περίπου μισή ώρα, γυρίζοντάς τους πλευρό στα 15 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίξε το μισό φλιτζάνι σιροπιού για σερβίρισμα και ανακάτεψέ το με πιπέρι και μπούκοβο.
  • Σέρβιρε τα ψημένα λαχανάκια με τα δύο ντιπ.

Read More

And More