Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και σκόρδο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

To ψητό λαχανάκι καραμελώνει, γίνεται τραγανό εξωτερικά και παραμένει τρυφερό στο εσωτερικό του. Μια σαλάτα για κρύο καιρό!

Συστατικά

  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 1/2 κιλό περίπου λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μπέικον
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ελαιαδο
  • Αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC
  • Τρίψε το ψωμί σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μην το παρακάνεις, να μένουν σχετικά μεγάλα κομμάτια)
  • Άπλωσε τα τρίμματα του ψωμιού σε μια λαδόκολλα και φρυγάνισε στο φούρνο να πάρουν χρώμα
  • Ανάμειξε τα λαχανάκια με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί σε ένα λαδωμένο ταψάκι
  • Ψήσε αυτή τη φορά στους 180oC για περίπου μισή ώρα ή όσο χρειαστεί να μαλακώσουν τα λαχανάκια και να πάρουν χρώμα στις άκρες. Ανακάτεψε στο ενδιάμεσο 1-2 φορές
  • Βάλε 3 κ.σ. φυργανισμένο ψωμί με την παρμεζάνα, ανακάτεψε και πασπάλισε τα λαχανάκια
  • Σέρβιρε τη σαλάτα σου ζεστή

Tip

Μην κόψεις το κοτσανάκι από τα λαχανάκια πολύ βαθειά. Θα "καεί" και θα πέσει στο ψήσιμο!

Read More

And More