Ψητές γλυκοπατάτες με ρεβίθια

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές γλυκοπατάτες φούρνου γεμιστές με ψητά ρεβίθια και σος γιαουρτιού με κόλιανδρο

Συστατικά

  • 1 kg βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρος
  • χυμός από 1/2 lime
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι τρύπησε την επάνω πλευρά κάθε γλυκοπατάτας.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και άπλωσέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Αφαίρεσε τα ρεβίθια από το φούρνο και βάλε τις γλυκοπατάτες στην επάνω θέση του φούρνου και ψήσε για 40 με 50 λεπτά.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε το γιαούρτι με τον κόλιανδρο, το χυμό lime, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  • Με ένα μαχαίρι άνοιξε μια μεγάλη σχισμή σε κάθε γλυκοπατάτα, γέμισέ τες με τα ρεβίθια και περίχυσέ τες με τη σος γιαουρτιού.

Read More

And More