Ψητές πατάτες με πορτοκάλι και πετιμέζι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένας διαφορετικός τρόπος να σερβίρεις τις πατατούλες σου, περιχύνοντάς τες σε ένα υπέροχο ζωμό από πορτοκάλι και πετιμέζι!

Συστατικά

  • 2 κιλά πατάτες
  • 1/2 κούπα λάδι και 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (ή ανάμικτο με μανταρίνι)
  • 3 κ.σ. πετιμέζι,
  • Ξύσμα ποτοκαλιού
  • Χοντρό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  • Τι βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό να βράσουν ίσα να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι και να είναι λίγο μαλακές. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  • Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35-50 λεπτά ανάλογα το μέγεθος και την ποικιλία πατάτας. Κάθε 15 λεπτά ανακατεύουμε τις πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο χυμό.
  • Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι, πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το πετιμέζι.
  • Κουνάμε προσεκτικά το ταψί να ανακατευτούν και σερβίρουμε.

Tip


Read More

And More