Ψητή πέρκα με αρωματικούς γίγαντες σε πέστο μαϊντανού

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά φιλέτα πέρκας ψημένα στο τηγάνι με επίγευση βουτύρου και γίγαντες με πέστο βοτάνων

Συστατικά

  • 1½ φλ. γίγαντες μουσκεμένοι
  • 1 γλυκοκρέμμυδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης κομμένα στη μέση
  • 1½ κ. σούπας + ¼ cup αλάτι
  • 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ¾ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • ½ φλ. + 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 6 φιλέτα πέρκας (170 gr/φιλέτο)
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σούρωσε τους γίγαντες, μετάφερέ τους σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σκέπασέ τους με νερό και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και ενάμισι κουταλάκι αλάτι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου δύο ώρες, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί.
  • Ανακάτεψε τις αντζούγιες με το σκόρδο, το μαϊντανό, την κάπαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι λάδι με αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
  • Σούρωσε τους γίγαντες και ανακάτεψέ τους καλά με το μείγμα μαϊντανού και αλατοπίπερο.
  • Σε ένα ρηχό ταψί ανακάτεψε το 1/4 φλιτζανιού αλάτι με τέσσερα φλιτζάνια νερό, μέχρι να διαλυθεί.
  • Πρόσθεσε τα φιλέτα πέρκας και άφησέ τα για μισή ώρα στο αλατισμένο νερό.
  • Στέγνωσε καλά τα φιλέτα και ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ψήσε το ψάρι για περίπου τέσσερα λεπτά τη μία πλευρά και άλλα δύο λεπτά την άλλη.
  • Σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο στο τηγάνι, και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι περίχυσε τα φιλέτα με τα υγρά του τηγανιού.
  • Σέρβιρε με τους γίγαντες και στυμμένο λεμόνι.

Read More

And More