Ψητό κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερό και αρωματικό κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας, kale και τραγανό μπέικον

Συστατικά

  • 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
  • ⅓ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 ψητό κοτόπουλο κομμένο σε οκτώ κομμάτια
  • 1 ματσάκι kale (μόνο τα φύλλα χοντροκομμένα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψήσε το μπέικον για περίπου πέντε λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Πρόσθεσε τα εσαλότ στην κατσαρόλα και σοτάρισε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει το μπέικον τραγανό.
  • Δυνάμωσε την φωτιά και πρόσθεσε το κρασί, το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίξε τις ντομάτες, τον ζωμό, το αλάτι και το μπούκοβο και άφησε να πάρουν βράση.
  • Χαμήλωσε την φωτιά, βάλε στο κέντρο της κατσαρόλας το κοτόπουλο και από πάνω τα φύλλα kale.
  • Σκέπασε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου επτά λεπτά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι, ανακάτεψε το kale μέσα στην σάλτσα και συνέχισε να βράζεις για άλλα πέντε λεπτά.

Read More

And More