Ψητό τόφου σαλάτα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Είναι το απολαυστικό τυράκι φτιαγμένο από σόγια. Μια καλή αφορμή να αποφύγεις ζωικά λιπαρά και κρεατικά, αλλά και ένας τρόπος να προσέξεις τη διατροφή σου απολαυστικά.
150 Θερμίδες/Η μερίδα

Συστατικά

  • Για το ψητό τόφου: 300 γρ. περίπου τόφου
  • Το χυμό από 2 lime
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σαλάτα: 2 μικρές ντομάτες σε κυβάκια
  • Λίγο ακόμη φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κ.γ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1 lime

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλοκλητο το κομμάτι τόφου σε ένα πιάτο και σκέπασε με ένα άλλο. Πίεσε το πιάτο με ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και άφησε το τυρί έτσι να βγάλει τα υγρά του. Πέταξε τα υγρά και κόψε σε κυβάκια.
  • Ανάμειξε το lime, το ελαιόλαδο, το κόλιαντρο, το σκόρδο, το τσίλι και αλατοπιπέρωσε. Άλειψε το τόφου με το μείγμα και σκέπασε με μεμβράνη. Άφησε το τυρί να μαριναριστεί για δύο ώρες.
  • Προθέρμανε το γκριλ σου ή τη σχάρα και ψήσε το τόφου για 10′ λεπτά γυρίζοντας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Άφησε να κρυώσει.
  • Βάλε σε σαλατιέρα τις ντομάτες, το κόλιαντρο και το τόφου και ανακάτεψε. Πασπάλισε με το σουσάμι και περίχυσε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και το lime.

Tip

Το τόφου θα το βρεις σε καταστήματα dleicatessen, αλλά και στο ράφι με τα βιολογικά σε μεγάλα super market.

Read More

And More