Ψητό χτένι με σαλάτα μαϊντανού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φανταζόσουν ότι ο μαϊντανός μπορεί να σταθεί σαν νοστιμότατη σαλάτα δίπλα σε ένα καλοψημένο κομμάτι κρέας; Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη κι ας θυμίζει γκουρμέ πιάτο!

Συστατικά

  • 1 ομοιόμορφο κομμάτι μοσχαρίσιο χτένι σπάλας
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
  • 50 γραμμ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε το κρέας με τις 2 κουταλιές λάδι και αλατοπιπέρωσε γενναία.
  • Άφησέ το να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
  • Προθέρμανε το γκρίλ σε μέτρια προς υψηλή ένταση.
  • Λάδωσε μια σχάρα και ψήσε πάνω της το χτένι για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή παραπάνω εάν το θέλεις καλοψημένο.
  • Άφησέ το να σταθεί έξω από το φούρνο για 5 λεπτά.
  • Κόψε το σε φέτες και βάλε το σε πιατέλα ή πάνω σε ξύλινη επιφάνεια κοπής.
  • Ανακάτεψε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το λεμόνι και την υπόλοιπη μία κουταλιά λάδι σε μέτριο μπολμ μαζί με αλατοπίπερο.
  • Βάλε το μαϊντανό πάνω από το κρέας και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More