Ψητός σολομός με γαρίδες σοτέ σε μείγμα μπαχαρικών

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό πιάτο θαλασσινών, με τρυφερό σολομό συνοδεία σοταρισμένων γαρίδων σε σάλτσα μπαχαρικών

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 8 κ. σούπες βούτυρο
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ¼ κ. γλυκού πιπέρι
  • ½ κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κ. γλυκού ρίγανη
  • ¼ κ/ γλυκού μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολάκι ανακάτεψε το αλάτι με τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το καγιέν, τη ρίγανη και το μπούκοβο.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε καλά ώστε να λιώσει και να ενωθεί με το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα φιλέτα σολομού και ψήσε για περίπου έξι λεπτά, έπειτα γύρισέ τα και ψήσε για άλλα οκτώ τη δεύτερη πλευρά.
  • Αφαίρεσε το σολομό από το τηγάνι, σκέπασέ τον για να μείνει ζεστός και ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει, βάλε το μείγμα μπαχαρικών να καβουρδιστεί και μόλις βγάλει τα αρώματά του, πρόσθεσε τις γαρίδες στο τηγάνι.
  • Σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά τις γαρίδες, γυρίζοντάς του πλευρά στα τρία λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Σέρβιρε το σολομό, γαρνίροντας με τις γαρίδες και περιχύνοντας με τη σάλτσα στο τηγάνι.

Read More

And More