Ψητός σολομός με άρωμα βουτύρου

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σολομός στο αλουμινόχαρτο με βούτυρο, ζάχαρη και μυρωδικά

Συστατικά

  • 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 kg σολομός
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
  • Τοποθέτησε το σολομό στο ταψί και τύλιξε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το ψάρι.
  • Περίχυσε το σολομό με το μείγμα βουτύρου και κλείσε το αλουμινόχαρτο καλά γύρω του.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

Read More

And More