Ψητός σολομός με κρούστα μελιού και καυτερή σος γιαούρτι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Περίχυσε το τρυφερό φιλέτο σολομού με μια καυτερή σος γιαουρτιού και συνόδευσε με κουσκούς. Το μυστικό της γεύσης; Η πάστα μελιού και κανέλας που ντίνει το σολομό και δημιουργεί μια ιδιαίτερη κρούστα στην επιφάνειά του καθώς ψήνεται.

Συστατικά

  • 100γρ. couscous
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Κανέλα σε σκόνη
  • 200ml ζεστό ζωμό λαχανικών (ή αντίστοιχη ποσότητα νερό με ένα κύβο λαχανικών)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 1 κ.γ. γουασάμπι
  • 1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το γκριλ σου
  • Βάλε το κουσκους με τις σταφίδες και το περισσότερο από το κόλιαντρο (κράτησε μερικά φυλλαράκια) σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.γ. κανέλα
  • Περίχυσε από πάνω τον καυτό ζωμό και άφησε το συνοδευτικό σου να σταθεί για 5 λεπτά και να πιει τα υγρά
  • Ανάμειξε μια πρέζα κανέλα, μέλι και ελαιόλαδο για να πάρεις ένα παχύρευστό μείγμα με το οποίο θα αλείψεις την επιφάνεια των σολομών
  • Ψήσε στο γκριλ σε λαδόκολλα για 8 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να είναι το ψάρι σου καλά ψημμένο
  • Στο μεταξύ ανάμειξε το γιαούρτι με το γουασάμπι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα πιρούνι ανακάτεψε ζωηρα το κουσκούς να αφρατέψει
  • Σέρβιρε το σολομό ζεστό με το κουσκούς και περίχυσε με την καυτερή σος γιαουρτιού

Tip


Read More

And More