Ψωμί με cranbrerries και ζάχαρη

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή που μπορείς να επιλέξεις για πρωινό ή για να καταλαγιάσεις την επιθυμία σου για γλυκό. Τα cranberries κάνουν αυτό το ψωμί μια υπετροφή που δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Θερμίδες: 149/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1+1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 5κ. σούπας βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1/3φλ. cranberries
  • 2κ. γλυκού γάλα χωρίς λιπαρά
  • 2κ. γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Σε ένα μπολ συνδύασε το αλεύρι, 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε με ένα σύρμα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι γάλα, τη βανίλια και το ασπράδι του αυγού.
  • Πρόσθεσε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του αλευριού.
  • Ανακάτεψε μέχρι να είναι μαλακό το μείγμα.
  • Πασπάλισε μια επιφάνεια με αλέυρι
  • Ρίξε πάνω στο αλεύρι τα cranberries.
  • Ζύμωσε το ψωμί με αλευρωμένα χέρια, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως οι σταφίδες.
  • Στρώσε σε ένα ταψί 20x10 εκατοστών μια λαδόκολλα.
  • Άπλωσε τη ζύμη στο ταψί, ρίξε από πάνω τα 2κ. γλυκού γάλα και τα 2κ. γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Ψήσε στους 220°C για 17 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.
  • Κόψε σε 12 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More