Ψωμί με ελιές και κρεμμύδι

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια κλασική και γευστική συνταγή, βγαλμένη από την παράδοση της Ελλάδας. Η ελιά συναντάει τα σοταρισμένα κρεμμύδια και δημιουργούν ένα δυνατό συνδυασμό.
Θερμίδες: 123/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. ξινόγαλο
  • 2κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/4φλ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • 1κ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Πάρε ένα ταψί 20x10 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι
  • Πρόσθεσε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το ξινόγαλο, το βούτυρο και τα ασπράδια αυγών.
  • Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
  • Κάνε μια λακούβα στο κέντρο του μείγματος και πρόσθεσε το μείγμα με το ξινόγαλο.
  • Ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε τις ελιές, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και συνέχιζε να ανακατεύσεις.
  • Ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 45 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.
  • Κόψε σε 12 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More