Ψωμί με κολοκύθα και ηλιόσπορους

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η κολοκύθα είναι το superfood του φθινοπώρου και εμείς αποφασίσαμε να το προσθέσουμε μέσα στο ψωμί. Πασπαλίσαμε με ηλιόσπορους για να ενισχύσουμε τις θρεπτικές ιδιότητες αυτού του ψωμιού.
Θερμίδες: 103/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. πουρέ κολοκύθας
  • 1+1/4φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας λάδι
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2κ. σούπας ηλιόσπορος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 23x13 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε με το σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το αλάτι.
  • Άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και τον πουρέ κολοκύθας.
  • Χτύπησε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει.
  • Πρόσθεσε εσωτερικά το μείγμα με το αλεύρι και χτύπησε ελαφρώς σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Άδειασε τη ζύμη στο ταψί και πρόσθεσε την επιφάνεια τους ηλιόσπορους.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο ράφι που βρίσκεται στο κέντρο του φούρνου και ψήσε περίπου για 50-55 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόψε σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More