Ψωμί με μπανάνα και γλάσο φυστικοβούτυρου

16 μερίδες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών που θα προσαρμοστεί εύκολα στο πρωινό σου γεύμα. Εξαιρετική γεύση, πολλά θρεπτικά συστατικά και μια γλυκιά αμαρτία που δεν θα σε κάνει να νιώσεις τύψεις.
Θερμίδες: 198/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το ψωμί:
  • 1+1/2φλ. πουρές μπανάνας
  • 1/3φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1/3φλ. φυστικοβούτυρο
  • 3κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4φλ. λιναρόσπορος
  • 3/4κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού κανέλα
  • 1/8κ. γλυκού μπαχάρι
  • 2κ. σούπας καρύδια
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Για το γλάσο:
  • 1/3φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1κ. σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1κ. σούπας φυστικοβούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το ψωμί:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τον πουρέ μπανάνας, το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο, το λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά.
  • Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και χτύπησε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το λιναρόσπορο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μπαχάρι.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξε μέσα στο μίξερ με τον πουρέ μπανάνας.
  • Χτύπησε ελαφρώς μέχρι να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε μέσα τα καρύδια και ανακάτεψε με το χέρι σου.
  • Ψέκασε ένα ταψί 23x13 εκατοστά με μαγειρικό σπρέι.
  • Πρόσθεσε μέσα τη ζύμη.
  • Ψήσε για 65 λεπτά στους 170°C.
  • Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Για το γλάσο:
  • Σε ένα μπολ ρίξε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το φυστικοβούτυρο.
  • Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Περίχυσε το γλάσο πάνω από το ψωμί.
  • Κόψε το ψωμί σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More