Ψωμί του τοστ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το ίδιο αφράτο, το ίδιο γευστικό και φυσικά από τα χεράκια σου… Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο να κόψεις τις φέτες όσο λεπτές είναι στο εμπόριο, όμως το τοστ σου θα είναι εγγυημένα πιο νόστιμο και απολαυστικό.

Συστατικά

  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 4 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα, χλιαρό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/3 του φλιτζανιού χλιαρό νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγια και τη ζάχαρη
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά, σιγά το γάλα, το νερό και το βούτυρο λιωμένο
  • Ζύμωσε και φτιάξε μια μπάλα ζυμώνοντας καλά για 10 λεπτά. άφησε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα
  • Στη συνέχεια βάλε το ζυμάρι σε αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα. άφησε άλλα 40-60 λεπτά να φουσκώσει
  • Ράντισε με λίγο νερό και κόψε με ένα μαχαίρι βαθειές τομές 3-4 εκατοστών
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Άφησε να κρυώσει ελαφρά και ξεφόρμαρε
  • Όταν κρυώσει καλά, με ένα μαχαίρι του ψωμιού κόψε προσεκτικά σε φέρες και φύλλαξε σε σακούλα κλεισμένη καλά

Tip

Οι τομές επάνω στο ζυμάρι θα σε βοηθήσουν να κόψεις πιο εύκολα το ψωμί σε φετούλες... Μην το ξεχάσεις!

Read More

And More