Pull apart πίτσα σε φόρμα

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό “ψωμί”- πίτσα με φρέσκα βότανα και άρωμα σκόρδου

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 3 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 1/4 κ. γλυκού στιγμιαία μαγιά
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 225 gr ζεστό νερό

Για τη γέμιση:

  • 2 φλ. μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. + λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα
  • 60 gr πεπρόνι λεπτοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ρίγανη
  • 3 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας

Για το βούτυρο:

  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το λάτι.
  • Πρόσθεσε το νερό σιγά- σιγά, ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει, αλλά να κολλάει και πλάσε για δύο με τρία λεπτά σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Βάλε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, σκέπασέ το και άφησέ το να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μοτσαρέλα κομμένη, την παρμεζάνα, το πεπερόνι, τη ρίγανη και 2 3/4 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Χώρισε το ζυμάρι στη μέση, κάλυψε ξανά εκείνο που δεν θα χρησιμοποιήσεις και το άλλο ζύμωσέ το σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό.
  • Με ένα κυκλικό σκεύος κόψε 10 με 12 κομμάτια ζύμης με διάμετρο έξι εκατοστά.
  • Βάλε δύο κουταλιές από τη γέμιση σε κάθε κύκλο ζύμης και δίπλωσέ τα στη μέση.
  • Σε μια ορθογώνια φόρμα ελαφρώς λαδωμένη τοποθέτησε κολλητά τα γεμιστά μισοφέγγαρα με την ένωση προς τα πάνω.
  • Πασπάλισε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και επανάλαβε τη διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
  • Ψήσε για 22 με 25 λεπτά, βγάλε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Βάλε το βούτυρο και το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το μείγμα από τη φωτιά, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα αρωματικά και με ένα πινέλο άλειψε τα ζεστά ψωμάκια.
  • Σέρβιρε με τη σάλτσα ντομάτας που έχεις κρατήσει.

Read More

And More