Pulpo Gallego! Ισπανική συνταγή…

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Puplo Gallego είναι το παραδοσιακό πιάτο από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Γαλικία. Το ετοιμάζεις στο φούρνο, το σερβίρεις επάνω σε πατατούλες με μπόλικη πάπρικα!

Συστατικά

  • Ένα μεγάλο χταπόδι (περίπου 700γρ.)
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Γλυκιά Πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ώστε να το σκεπάζει και βράσε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει
  • Στράγγιξε, άφησε να κρυώσει και βάλε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Κόψε σε μικρά κομματάκια
  • Ξέπλυνε τις πατάτες και καθάρισε καλά τη φλούδα τους. Γέμισε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και αφού βράσει πρόσθεσε τις πατάτες να γίνουν
  • Κατέβασε από τη φωτιά και βάλε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Άφησε να κρυώσουν τελείως, καθάρισε και κόψε σε λεπτές ροδέλες
  • Στρώσε τις πατάτες σε μια πιατέλα και από πάνω το χταπόδι. Ράντισε με ελαιόλαδο και πασπάλισε με μπόλικη πάπρικα

Tip


Read More

And More