Pumpkin Pie

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Έχουν συνδεθεί με την Ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική, αλλά και σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης! Είναι το αγαπημένο λαχανικό των ΗΠΑ, ενώ υπολογίζεται πως η αξία της παραγόμενης ποσότητας κολοκύθας στη χώρα ξεπερνά τα 141 εκατομμύρια δολάρια!  Μια από τις πιο κλασικές συνταγές με κόκκινη, νόστιμη κολοκύθα είναι η pumpkin pie…

Συστατικά

  • 1 1/4 του φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο ginger
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια βάση για τάρτα
  • Κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε την κολοκύθα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά και ανάμειξε καλά. Συμπλήρωσε και το συμπυκνωμένο γάλα, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας
  • Ετοίμασε την βάση της τάρτας (δες πως εδώ) και γέμισε με την γέμιση κολοκύθας
  • Ψήσε στους 200οC για περίπου 15 λεπτά! Στη συνέχεια χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 160oC και συνέχισε το ψήσιμο για μισή ώρα περίπου
  • Σέρβιρε με μια καλή κουταλιά κρέμας γάλακτος, κανέλα και λίγο ζάχαρη

Tip


Read More

And More