Πύργος μοτσαρέλα, ντομάτα & κολοκύθι

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια πρόταση για gourmet σαλάτα σε επίσημο γεύμα ή η δική σου “πολυτελής” σαλάτα για να προσέξεις τη διατροφή σου. Στρώσε φέτες κολοκύθι, ντομάτα και μοτσαρέλας και περίχυσε με γευστικό dressing. Είναι ένα πιάτο που θα σε χορτάσει χωρίς να σε “φορτώσει” πολλές θερμίδες και λιπαρά.  
Θερμίδες 270

Συστατικά

  • 6 μέτριες ντομάτες
  • 4 μέτρια τρυφερά κολοκυθάκια
  • Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 250 γρ. μοτσαρέλα σε φετούλες
  • 10 φύλλα φρέσκα βασιλικού
  • 100 γρ. νιφάδες παρμεζάνας
  • Για το Dressing: 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε νερό να βράσει. Χάραξε το κάτω μέρος από τις ντομάτες και βάλε στο νερό για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να μπορέσεις να τις ξεφλουδίσεις. Κόψε σε λεπτές φετούλες
  • Κόψε επίσης το κολοκύθι κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες. Αλατοπιπέρωσε και τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια, πασπάλισε με το σκόρδο και ράντισε με το ελαιόλαδο
  • Ψήσε στο γκριλ να πάρουν ωραίο χρώμα για περίπου 10 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν ελαφρά
  • Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά για το dressing και χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα
  • Βάλε σε κάθε πιάτο κάτω μια ντομάτα, από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα, στη συνέχεια ένα κολοκυθάκι διπλωμένο και τέλος ένα φρέσκο φύλλο βασιλικού. Κάνε το ίδιο δύο φορές ακόμη
  • Φρόντισε να ραντίζεις με το dressing ενδιάμεσα στις στρώσεις. Πασπάλισε την κορυφή με λίγη παρμεζάνα και σέρβιρε.

Tip

Καλό είναι να κόψεις τις φέτες ντομάτας κάθετα δηλαδή από το πάνω κοτσάνι προς το κάτω μέρος της κι όχι οριζόντια για να στέκοντε οι φετούλες σου

Read More

And More