Red Velvet cupcakes

1h 40'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το γλυκό red velvet δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο και να έχει frosting. Μπορεί να γίνει και cupcake για να γλιτώσεις χρόνο!

Συστατικά

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλυκού κακάο άγλυκο
  • 3/4 κ.σούπας αλάτι
  • 2 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.γλυκού βανίλια
  • 2 κ.σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1,5 φλιτζ. ξινόγαλα
  • 1,5 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1,5 κ.γλυκού ξύδι
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε στις θήκες που έχουν δύο ταψάκια για cupcakes χαρτάκια για cupcakes και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε μέτριο μπολ βάλε το αλεύρι, το κακό και το αλάτι και ανακάτεψε. Άφησέ το στην άκρη.
  • Χτύπα στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτύπα να ανακατευτούν.
  • Ρίξε ένα ένα τα αυγά και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα.
  • Χαμήλωσε το μίξερ στο χαμηλό και πρόσθεσε το χρώμα.
  • Ρίχνε εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ανακάτεψε τη σόδα με το ξύδι και ρίξε τα στο μίξερ. Χτύπα να ανακατευτούν.
  • Ρίξε το μίγμα στα ταψάκια γεμίζοντας κάθε θήκη στα 2/3 της.
  • Ψήσε 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάλε από το ταψί και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως.
  • Πασπάλισέ τα με άχνη.

Tip

Αν θέλεις μπορείς να σχηματίσεις καρδούλες πασπαλίζοντας με άχνη με τη βοήθεια ενός κουπάτ.

Read More

And More