Ρεβίθια με basmati και κάρυ

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνδύασε τα παρακάτω υλικά και δημιούργησε μια ινδική συνταγή με λίγες θερμίδες. Το πιάτο παίρνει αυτόματα δροσερή γεύση από το ελληνικό γιαούρτι.
Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 100γρ. ρύζι Basmati
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2κ. γλυκού κάρυ
  • 60γρ. ρεβύθια κονσέρβας, πλυμμένα και στραγγισμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 φλ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευασίας.
  • Άναψε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω ένα τηγάνι με το λάδι.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το για 5 λεπτά.
  • Ρίξε το κάρυ και ανακάτευε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε τα ρεβίθια και τις πιπεριές και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
  • Όταν τα αφαιρέσεις από το μάτι τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Ρίξε μέσα στο μπολ το γιαούρτι και το αλάτι και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Σε ένα πιάτο στρώσε το ρύζι, μετά το μείγμα με τα ρεβίθια, πρόσθεσε λάιμ και πασπάλισε με κόλιαντρο.

Tip


Read More

And More