Ρεβίθια με ραδίκια σοτέ

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Λαχταριστό και ελαφρύ γεύμα με ρεβίθια και λεμονάτο άρωμα

Συστατικά

  • 2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι
  • 3–4 φλ. φύλλα ραδικιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα ρεβίθια σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε το λάδι, το σκόρδο, το μπούκοβο και αλάτι, άναψε τη φωτιά στο μέτριο και σόταρε μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τα ραδίκια, ανακάτεψε και μαγείρεψε για περίπου δύο λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Πρόσθεσε και το ξύσμα λεμονιού και αφαίρεσε το τηγάνι από την εστία.
  • Ρίξε το μείγμα στο μπολ με τα ρεβίθια και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε αλάτι και σέρβιρε όσο είναι ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More