Ρεβίθια με τσιγαριαστά σέσκουλα και καπνιστή πανσέτα

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ρεβίθια ψητά στο τηγάνι με “μαραμένα” σέσκουλα και spicy επίγευση από μπούκοβο και τραγαή πανσέτα

Συστατικά

  • 1 kg σέσκουλα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 gr πανσέτα σε κύβους
  • 2 κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 500 gr βρασμένα ρεβίθια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε σχολαστικά τα σέσκουλα, στράγγιξέ τα καλά και κόψε τα φύλλα από τα κλωνάρια τους.
  • Ψιλόκοψε τα κλωνάρια, δίπλωσε τα φύλλα για να τα κόψεις σε λωρίδες στη συνέχεια και κράτησε τα δύο ψιλοκομμένα υλικά ξέχωρα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε την πανσέτα για περίπου τρία λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
  • Πρόσθεσε και το φρέσκο κρεμμυδάκι με το μπούκοβο και ανακάτεψε για άλλα δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα ρεβίθια και άφησέ τα να σιγοψηθούν για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τα λεπτοκομμένα φύλλα σιγά-σιγά μέχρι να μαραθούν, αλατοπιπέρωσέ τα και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό το φαγητό.

Read More

And More