Ρεβυθάδα με κιμά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όσπρια με κρέας: ένας συνδυασμός καταπληκτικός! Αφήστε τα ρεβίθια να χυλώσουν μέσα στη σάλτσα του κιμά. Σερβίρετε κάθε μερίδα με μία κουταλιά γιαούρτι. Απλά, τέλειο! Το σημείωμα της Αργυρώς, στο site της οποίας ανακαλύψαμε αυτή τη διαφορετική συνταγή για ρεβύθια!

Συστατικά

  • 500 γραμμ. ρεβίθια
  • 500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά σόδα.
  • Την επομένη στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά. Στο ½ ελαιόλαδο (από το συνολικό) σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄.
  • Δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
  • Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα μέχρι να χυλώσουν τα ρεβίθια και να μείνει το φαγητό σχεδόν μόνο με το λάδι του.
  • Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό. Τα σερβίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι από πάνω.

Tip


Read More

And More