Ρεβυθοκεφτέδες με κολοκύθι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάνε διαφορετικούς ρεβυθοκεφτέδες ή διαφορετικούς κολοκυθοκεφτέδες (όπως θέλεις πες τους) και σέβριρε με μια πικάντικη σαλτσούλα!

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια πλυμένα και σουρωμένα
  • μισό μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζ. τριμμένο κολοκυθάκι
  • μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό κουτ. γλυκού αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Λιώσε τα ρεβύθια στο μούλτι να σχηματίσουν ένα σφιχτό πολτό.
  • Βάλε τον πολτό σε μπολ και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι.
  • Με καθαρά χέρια ανακάτεψε καλά και σχημάτισε 10 μπιφτέκια. Άφησέ τα στην άκρη.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο πιάτο.
  • Αλεύρωσε απαλά κάθε μπιφτέκι από όλες τις πλευρές.
  • Βάλε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει βάλε ανά 3-4 τα μπιφτέκια και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές (περίπου 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά).
  • Βάλε τα μπιφτέκια σε ταψί και ψήσε τα μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα για 10-15 λεπτά.
  • Σέρβιρε με μαρμελάδα κρεμμυδιού ή σος γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Tip

Κάνε κλικ και δες τη συνταγή για τη μαρμελάδα κρεμμυδιού και το τζατζίκι

Read More

And More