Rib Eye Μόσχου με σπαστή πατάτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα κομμάτι μανιταρόπιτα, δύο ειδών πατάτες και ριγανάτη σάλτσα όλα πάνω στο πιάτο σου. Ζητήσαμε από τον Σέφ του Εστιατορίου της Αίγλης στο Ζάππειο να μας δώσει μια γευστική συνταγή για το βράδυ του ρεβεγιόν. Ιδού λοιπόν η εντυπωσιακή και λαμπερή επιλογή του για σένα…

Συστατικά

  • 2 κομμάτια μοσχαριού rib eye 260 γρ το καθένα
  • ½ κιλό πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 400 γρ ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ μανιτάρια κουμπιά
  • 70 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 ml λευκό κρασί
  • 2 φύλλα spring rolls

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα rib eye και τα τοποθετούμε στο γκρίλ για 20 λεπτά.
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΑΣΤΗ ΠΑΤΑΤΑ: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ακανόνιστα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη και το ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα πηρούνι σπάμε  τις πατάτες.
  • ΡΟΛΛΑΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΣ: Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά μαζί με το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με κρασί και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα φύλλα spring rolls σε φάκελο και τα διπλώνουμε.
  • Τα ρολλάκια τηγανίζονται σε φριτέζα ή σε τηγάνι με αρκετό λάδι.

Tip


Read More

And More