Ριγκατόνι με τρυφερά κολοκυθάκια και βασιλικό

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά ριγκατόνι με τρυφερά και αρωματικά κολοκυθάκια και φρέσκο βασιλικό

Συστατικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 kg κολοκυθάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 350 gr ριγκατόνι
  • 250 gr παρμεζάνα
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • ½ φλ. βασιλικός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά και τσιγάρισε το λιωμένο σκόρδο για τέσσερα λεπτά.
  • Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες στη μέση και πρόσθεσε και αυτά στο τηγάνι με μπόλικο αλάτι.
  • Όταν τα κολοκυθάκια αρχίσουν να “λιώνουν” μετά από περίπου 15 λεπτά, αφαίρεσέ τα από τη φωτιά και πασπάλισε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μετάφερε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και τη μισή παρμεζάνα σε δόσεις.
  • Συνέχισε το βράσιμο στο τηγάνι, προσθέτωντας παρμεζάνα και νερό ανα χρειαστεί για μερικά ακόμη λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente.
  • Ανακάτεψε και το χυμό λεμονιού και τον βασιλικό και σέρβιρε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More