Risotto freddo di polo

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όχι δεν σου σέρβιραν κρύο φαγητό με τον espresso freddo. Είναι έτσι η συνταγή… ιταλικό ριζότο λαχανικών με φιλέτο κοτόπουλο, κρύο και δροσιστικό για τα ζεστά καλοκαίρια.

240 Θερμίδες

Συστατικά

  • 350γρ. μακρύκοκκο ρύζι
  • 2 μέτρια στήθη κοτόπουλο
  • 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπέριά
  • 2 λεμόνια
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2-3 φύλλα μαρούλι
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια ανάλατα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το ρύζι όπως αναγράφεται στη συσκευασία και άφησε να κρυώσει
  • Στο μεταξύ ψήσε το κοτόπουλο στο γκριλ να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι να στεγνώσει. Κόψε σε λετπές λωρίδες
  • Βάλε στο γκριλ τις πιπεριές να ψηθούν και να μαυρίσει καλά η εξωτερική τους φλούδα. Άφησε να κρυώσουν, αφαίρεσε την μαυρισμένη φλούδα και κόψε επίσης σε λωρίδες
  • Ανάμειξε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και τα καρύδια και αλατοπιπέρωσε. Στίψε δύο λεμόνια και ανάμειξε με το ελαιόλαδο. Ράντισε τη σαλάτα σου να πάει παντού
  • Πρόσθεσε στα υλικά σου το ρύζι πέντε μόλις λεπτά πριν σερβίρεις το κρύο σου πιάτο. Σέρβιρε σε ένα φύλλο μαρουλιού και πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Tip


Read More

And More