Ριζότο με αγριομανίταρα και κρασί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Τι πιο ρομαντικό από ένα ριζότο για δύο, με άρωμα από κρασί και μανιτάρια; Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα!
Θερμίδες: 392 η συνταγή

Συστατικά

  • 5 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, κατά προτίμηση σπιτικό
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 450 γραμμ. άγρια ​​μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο τηγάνι βράσε το ζωμό και κράτησέ τον ζεστό .
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο . Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψέ τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ρύζι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  • Σβήσε με το κρασί και μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί το κρασί .
  • Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό και βράσε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί.
  • Συνέχισε προσθέτοντας μισή  κούπα ζωμό κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
  • Το ριζότο είναι έτοιμο όταν το ρύζι είναι al dente και η σάλτσα κρεμώδης και παχύρευστη (περίπου 20 λεπτά συνολικά).
  • Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι .
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι , το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Ρίξε τα μανιτάρια μέσα στο ριζότο μαζί με το τυρί και το μαϊντανό.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip


Read More

And More