Ριζότο με φράουλες

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα ριζότο που μυρίζει άνοιξη! Μια συνταγή για να γιορτάσεις τον καλό καιρό όπως του πρέπει και του αρμόζει! Φράουλες σαλάτα έχεις σίγουρα ξαναδει, αλλά σε απολαυστικό, κρεμώδες και γευστικό ριζότο.

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο (¾ του φλιτζανιού)
  • 200 γρ. μικρές ώριμες φράουλες (¾ του φλιτζανιού)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2-3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο (ή αντίστοιχο νερό με κύβο)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μερικά φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ζωμό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σκέπασε το σκεύος
  • Βάλε το βούτυρο μαζί με το λάδι να ζεσταθούν σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει. Συνέχισε προσθέτοντας το ρύζι και ανακατεύοντας να ζεσταθεί καλά
  • Σβήσε με το κρασί και αύξησε τη θερμοκρασία ελαφρά. Ανακάτεψε να φύγει το αλκοόλ και ξεκίνα να προσθέτεις το ζωμό ζεστό, μισό φλιτζάνι τη φορά. Κάθε φορά που το ρύζι σου πίνει το ζωμό, πρόσθεσε άλλη μια ποσότητα, ώσπου να σου μείνει μισό φλιτζάνι ζωμός
  • Πρόσθεσε στο ριζότο τις φράουλες, την παρμεζάνα (περίπου τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας) και το βασιλικό και αλατοπιπέρωσε
  • Τέλος, πρόσθεσε και την υπόλοιπη ποσότητα του ζωμού και συνέχισε το βράσιμο να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι. Δοκίμασε να δεις αν το ρύζι είναι έτοιμο ή κρατάει και κατέβασε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε. Μπορείς αν θέλεις να σερβίρεις με μερικές ακόμη φρέσκες φράουλες μαριναρισμένες σε μπαλσάμικο ξύδι.

Tip


Read More

And More