Ριζότο με καλαμπόκι και καπνιστό χοιρινό

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα μπολ κρεμώδες ριζότο είναι ιδανικό για το βραδινό σου γεύμα!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1,5 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
  • 3/4 φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό
  • 4 φλιτζ. ζωμό κότας
  • 2 φλιτζ. φρέσκο καλαμπόκι
  • 200 γραμμ. ψιλοκομμένο καπνιστό χοιρινό
  • 1 φλιτζ. τριμμένη μαλακή γραβιέρα
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
  • Ρίξε το ρύζι και μαγείρεψέ το μέχρι να αρχίσει να διαφανίζει, ανακατεύοντας να μην κολλήσει, για 2-4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρασί και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί, για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε.
  • Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από το ζωμό και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, για 5-6 λεπτά.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία 2 φορές ακόμη.
  • Πρόσθεσε το τελευταίο φλιτζάνι ζωμού μαζί με το καλαμπόκι και ανακάτεψε, αφήνοντας να βράσει μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το καλαμπόκι να μαγειρευτεί.
  • Πρόσθεσε το χοιρινό και μετά από 1-2 λεπτά βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Ρίξε το τυρί και ανακάτεψε να λιώσει.
  • Πασπάλισε με το σχοινόπρασο και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
  • Σέρβιρέ το ζεστό με λίγο έξτρα σχοινόπρασο.

Tip


Read More

And More