Ριζότο με καρότα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα ιδιαίτερο ριζότο με τέλεια γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι light και μπορείς να το απολαύσεις σαν κυρίως ή σαν συνοδευτικό.
Θερμίδες: 297/ μερίδα

Συστατικά

  • 250γρ. καρότα
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 3φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα καρότα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσέ τα σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο λάδι για να σοταριστούν.
  • Άφησε τα καρότα στην άκρη.
  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα πρόσθεσε το σκόρδο και το ελαιόλαδο και σόταρέ τα.
  • Ρίξε μέσα το ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και το ρύζι και άφησέ τα να σιγοβράσουν.
  • Το ρύζι πρέπει να απορροφήσει όλο το ζωμό και να είναι λαστιχωτό.
  • Σε ένα μίξερ ρίξε το γάλα και τα καρότα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Όταν βράσει το ρύζι ανακάτεψέ το με το μείγμα καρότου και τον φρέσκο άνηθο.
  • Σέρβιρε σε 4 πιάτα.

Tip


Read More

And More