Ριζότο με κολοκυθάκι και ελιές

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Γρήγορο, εύκολο και ελαφρύ πιάτο. Ό, τι πρέπει δηλαδή για το καλοκαίρι. Δώσε στο μπολ με το ρύζι σου άρωμα από φρέσκο κολοκυθάκι και απολαυστικές πράσινες ελιές

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα στη μέση κατακόρυφα και μετά σε φέτες
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίξε το λάδι να κάψει και σόταρε το σκόρδο για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξε τα κολοκυθάκια, το ξύσμα και το πιπέρι. Σόταρε να μαλακώσουν ελαφρώς. Τέλος ρύξε το ρύζι και καβούρδισέ το για μερικά λεπτά.
  • Στο μεταξύ Πρόσθεσε το ζωμό και τις ελιές σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση.
  • Ρίξε το ζωμό φλιτζάνι, φλιτζάνι στο ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού πιει το πρώτο φλιτζάνι συνέχισε με τον υπόλοιπο ζωμό, ώσπου να ενσωματωθεί.
  • Πριν σερβίρεις ρίξε στην κατσαρόλα το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε απαλά.

Tip


Read More

And More