Ριζότο με ροδοπέταλα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κάθε τι το… επίσημο και το ρομαντικό το ραίνεις με ροδοπέταλα! Τι λες να κάνεις το ίδιο και στο πιάτο σου; Ένα πιάτο με βελούδινη γεύση και απαλές ισορροπίες αρωμάτων και γεύσεων. Ιδανικό πρώτο πιάτο για μια ρομαντική βραδιά.

Συστατικά

  • 6 κόκκινα τριαντάφυλλα
  • 450γρ. ρύζι
  • 2 κύβως λαχανικών
  • 1 λίτρο νερό ζεστό
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Το ξύσμα από ένα λεμόνι (σε λεπτές σερπαντίνες)
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τη 1 1/2 κ.σ. βούτυρο. Πρόσθεσε το ρύζι και καβούρδισε το για μερικά δευτερόλεπτα
  • Σβήσε με το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ανακατεύοντας να ξεκολλήσουν τα υλικά σου από την κατσαρόλα
  • Πρόσθεσε το νερό με τους κύβους λιωμένους σε αυτό, ανακάτεψε, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα. Άφησε το ριζότο να σιγοβράσει
  • Στο μεταξύ πάρε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλλα, ξέπλυνε καλά και άφησε να στραγγίξουν. Κόψε σε λεπτές λωρίδες και κράτησε σε ένα μπολ μαζί με το λεμόνι
  • Λίγο πριν γίνει το ρύζι, πρόσθεσε τα ροδοπέταλα, το λεμόνι, την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακάτεψε απαλά να πάνε τα υλικά παντού
  • Σέρβιρε χλυαρό με έξτρα παρμεζάνα αν χρειάζεται

Tip


Read More

And More