Ριζότο με σολομό και μαύρο ρύζι

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ολόκληρο αναποφλοίωτο ρύζι, με όλες τις θρεπτικές ουσίες του και πλούσιο σε φυτικές ίνες, μπλέκεται αρωματικά με σολομό, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα.  Ένα ριζότο γευστικό, όσο και υγιεινό!

Συστατικά

  • 200 γρ. Ρύζι Kαστανό Fytro
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 600 ml. ζωμός λαχανικών ή 600 ml ζεστό νερό με 1 κύβο λαχανικών
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. σολομό φρέσκο
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φινόκιο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε λίγο βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα γύρισε να ζεσταθούν καλά οι κόκοι.
  • Σβήσε το ρύζι με το κρασί και ξεκίνα να προσθέτεις το ζωμό. Ρίξε 1 φλιτζάνι από το ζωμό κάθε φορά, ανακατεύοντας διαρκώς να τον πιει το ρύζι. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο ώσπου να πιει όλο το ζωμό το ρύζι. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε σκεπασμένο
  • Ψιλόκοψε το φινόκιο και βάλε σε αντικολλητικό σκεύος μαζί με τον σολομό σε κυβάκια για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε στο ριζότο και γύρισε το σκεύος στο ζεστό μάτι
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε

Tip


Read More

And More