Ριζότο με τζίντζερ και μαϊντανό

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Αυτό το ριζότο είναι μπουκιά και δροσερή αναπνοή. Τόσο το πικάντικο τζίντζερ, όσο και ο δροσερός μαϊντανός θα προσθέσουν αυτή την αίσθηση στο πιάτο. Άσε που είναι το δικό σου μυστικό για σωστή διατροφή…
180 Θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • Το χυμό από ½ λεμόνι
  • Το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¾ του φλιτζανιού ρύζι αρμπόριο (ή άλλο κατάλληλο για ριζότο)
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή νερό με κύβο λαχανικών)
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 “χεριά” φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το λάδι να κάψει και πρόσθεσε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια να γυαλίσει. Συμπλήρωσε το ξύσμα και το τζίντζερ και συνέχισε το σοτάρισμα για μισό λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ρύζι και γύρισε στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα να ζεσταθεί καλά. Ρίξε ένα φλιτζάνι από το ζωμό και ανακάτεψε ώσπου να απορροφηθεί. Συνέχισε τη διαδικασία ώσπου το ρύζι σου να πιει όλο το ζωμό. Σημείωσε πως και ο ζωμός πρέπει να είναι ζεστός.
  • Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό χοντροκομμένο. Τέλος περίχυσε με το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε.

Tip


Read More

And More