Ροφός με αγκινάρες

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός ψαριού με αγκινάρες με μία ελαφριά σος με λεμόνι!

Συστατικά

  • 2,5 κιλά ροφός σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 ως 5 σκελίδες σκόρδο
  • 10 μέτριες αγκινάρες
  • 5 με 6 λεμόνια (250 γραμμάρια χυμός περίπου)
  • 300 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Μαυροπίπερο τριμμένο
  • Μαϊντανός για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά και αλάτισε τον ροφό.
  • Καθάρισε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  • Καθάρισε προσεκτικά τις αγκινάρες κρατώντας μόνο τις καρδιές.
  • Στρώσε το ψάρι σε ρηχή κατσαρόλα.
  • Βάλε από πάνω τα κρεμύδια, το σκόρδο, το λάδι, πιπέρι και κρύο νερό να σκεπάσει τα ψάρια.
  • Βράσε σε πολύ δυνατή φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίξε τις αγκινάρες και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
  • Λίγο πριν το ψάρι ψηθεί τελείως ρίξε το λεμόνι και άφησε να πάρει μια καλή βράση.
  • Πασπάλισε με μαϊντανό πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγκινάρες κατεψυγμένες ή από κονσέρβα, αντί για φρέσκιες. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιδήποτε άλλο ψάρι φέτα, όπως μπακαλιάρο, σφυρίδα, ξιφία κ.ο.κ.

Read More

And More