Ρολάκια με μοσχαρίσιο κιμά και πεπερόνι

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μην αγοράσεις έτοιμα κατεψυγμένα τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια. Κάνε μόνη σου μια διαφορετική συνταγή με μοτσαρέλα, κιμά και πικάντικο πεπερόνι.

Θερμίδες 260

Συστατικά

  • 240 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/4 του φλιτζανιού σαλάμι πεπερόνι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ξηρά μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι)
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 12 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο 170oC και βουτύρωσε ελαφρά μια λαδόκολλα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφριά τα κρεμμύδια
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τα μυρωδικά σου και ψήσε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Σβήσε με το κόκκινο κρασί και άφησε μερικά λεπτά για να φύγει το αλκόολ. Πρόσθεσε τις ντομάτες με το χυμό τους και ανακάτεψε
  • Άφησε τη σάλτσα να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αλατοπιπέρωσε και άφησε να κρυώσει.
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο, σόταρε τον κιμά να πάρει χρώμα και να ψηθεί
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη σάλτσα, τον κιμά, το πεπερόνι και το τυρί
  • ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗ ΖΥΜΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ άδειασε το αλεύρι και ρίξε στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • Πρόσθεσε και το γιαούρτι και ζύμωσε τη ζύμη σου καλά να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει
  • Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό)
  • Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια. Κόψε 12-15 κομμάτια
  • Γέμισε με δύο μεγάλες κουταλιές από τη γέμιση κάθε φύλλο και τύλιξε σε ρολάκια
  • Στρώσε κάθε ρολάκι στη λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά να πάρουν χρώμα

Tip


Read More

And More