Ρολάκια με prosciutto και γλυκοπατάτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φτιάξε ρολάκια με προσούτο και γέμιση απο γλυκοπατάτα και εντυπωσίασέ τους όλους! Αγόρασε εδώ τα υλικά σου!
θερμίδες: 167/μερίδα

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε λωρίδες
  • 12 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κατσικίσιο
  • 6 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και κομμένοι σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια πεκάν
  • Για το βαλσάμικο:
  • ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τις λωρίδες από την γλυκοπατάτα και αλατοπιπέρωσε.
  • Σκέπασε από πάνω και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι λωρίδες.
  • Παράλληλα, ανακάτεψε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ελαφρά, το σιρόπι με το ξύδι και άφησέ το να βράσει για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε με τη μουστάρδα.
  • Άπλωσε δύο κομμάτια προσούτο και άλειψε με ½ κουταλιά της σούπας τυρί κατσικίσιο.
  • Μετά πασπάλισε με 1 κουταλιά της σούπας καρύδια πεκάν, με 1 χουρμά και γέμισε με τη γλυκοπατάτα.
  • Τύλιξε το προσούτο καλά και τσίμπησέ το με μία οδοντογλυφίδα.
  • Επανάλαβε μέχρι να φτιάξεις 6 ρολάκια.
  • Αν θέλεις τα κόβεις στη μέση αλλιώς τα αφήνεις μεγάλα.
  • Βάλε τα ρολάκια σε μία μεγάλη πιατέλα και γαρνίρισε με το βαλσάμικο.

Tip


Read More

And More