Ρολάκια ομελέτας με ζαμπόν

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές μπουκίτσες με αυγό, τυρί και βαλεριάνα

Συστατικά

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 4 κ. γλυκού νερού
  • 2 κ. γλυκού αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 κ. γλυκού λάδι καρύδας
  • 1 1/3 φλ. σκληρό τυρί Δανίας
  • 120 gr ζαμπόν λεπτοκομμένο
  • 1 1/3 φλ. βαλεριάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το νερό, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ζέστανε ένα κουταλάκι λάδι σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
  • Ρίξε στο τηγάνι μισό φλιτζάνι από το μείγμα με τα αυγά και στριφογύρισε το τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
  • Ψήσε την “ομελέτα” μέχρι το αυγό να είναι έτοιμο για περίπου έξι λεπτά.
  • Με μια σπάτουλα δοκίμασε να γυρίσεις την ομελέτα για να σιγουρευτείς ότι είναι ψημένη και αναποδογύρισέ την.
  • Πασπάλισε με 1/3 του φλιτζανιού τυρί και συνέχισε το ψήσιμο για ένα ακόμη λεπτό.
  • Βάλε την ομελέτα με το τυρί σε μια επιφάνεια κοπής και στρώσε μια σειρά από ζαμπόν πάνω της.
  • Ρίξε και 1/3 του φλιτζανιού βαλεριάνα στη μέση της επιφάνειας και ρόλαρε την ομελέτα σφιχτά.
  • Κόψε σε μικρές μπουκιές και σέρβιρε.

Read More

And More