Ρολάκια πιπεριάς με γαύρο και μαϊντανό

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ψητή πιπεριά βγάζει όλα τα νόστιμα υγρά της και τυλίγει στο εσωτερικό της μια πικάντικη γέμιση μπόλικου μαϊντανού, γάβρου μαρινάτου και κουκουναριού. Ορεκτικό για εκλεκτούς ή ελαφρύ βραδινό για εσένα και μόνο εσένα!

Συστατικά

  • 6 μεγάλες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές
  • 6-7 φιλετάκια μαρινάτο γάβρο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδακια
  • 5-6 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • Μπαλσάμικο ξίδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τις πιπεριές και καθάρισέ τες ως εξής. Κόψε κάθετα το πάνω μέρος με το κοτσάνι και τον πάτο.
  • Άνοιξε την κάθε πιπεριά, σκίζοντας τη σάρκα κάθετα ώστε να πάρεις μια φαρδιά λωρίδα
  • Βάλε όλα τις πιπεριές σε μια λαμαρίνα με το εξωτερικό μέρος προς τα πάνω, ράντισε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε στο γκριλ για όση ώρα χρειαζεί, να μαυρίσει η επιφάνειά τους και να μαλακώσουν
  • Βγάλε από το φούρνο και αφού κρυώσουν ελαφρά αφαίρεσε τη φλούδα. Ράντισε με το μπαλσάμικο και άφησε στην άκρη
  • Εν τω μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση. Ψιλόκοψε το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
  • Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί, πρόσθεσε μια σκελίδα σκόρδο να δώσει άρωμα.
  • Αφαίρεσέ την και πρόσθεσε το κουκουνάρι να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν
  • Τέλος ρίξε τον μαϊντανό και ανακάτεψε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά συμπλήρωσε τον γάβρο σε μιρκά κομματάκια
  • Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά.
  • Γέμισε την άκρη κάθε πιπεριάς με τη γέμιση μαϊντανού και τύλιξε. Στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και ξίδι και σέρβιρε

Tip


Read More

And More