Rolls κολοκύθι με ricotta

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανά φρέσκα κολοκυθάκια τυλίγουν μέσα τους απαλό τυρί και ξηρούς καρπούς… Η πιο ελαφριά μπουκίτσα για το καλοκαίρι! Ένα σνακ, ένα συνοδευτικό με το κρασί σου το βράδι! Μια έξυπνη ιδέα για gourmet γεύση χωρίς όμως πολλές θερμίδες

49 Θερμίδες

Συστατικά

  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαλσάμικο ξίδι
  • Για τη γέμιση: 1 φλιτζάνι τυρί ricotta
  • Μια ιδέα χυμό λεμονιού
  • 1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
  • 1 χούφτα καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα κολοκύθια, αφαιρώντας το κοτσάνι! Με ένα καλό μαχαίρι ή καλύτερα ένα εργαλεία για ξεφλούδισμα κόψε σε λεπτές σαν χαρτί λωρίδες
  • Αλατοπιπέρωσε και ράντισε με ελαιόλαδο και άφησε τα κολοκυθάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά
  • Ανάμειξε στο μεταξύ το τυρί με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπέρωσε (με προσοχή) και ανακάτεψε καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού
  • Πρόσθεσε τα φυλλαράκια βασιλικού και τα αμύγδαλα μέσα στο μείγμα με το τυρί να μοιραστούν παντού
  • Βάλε περίπου μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην άκρη κάθε κολοκυθιού και τύλιξε. Κάνε το ίδιο με όλα τα κολοκυθάκια
  • Μπορείς προαιρετικά να δένεις με το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι τα ρολάκια σου
  • Σέρβιρε με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tip


Read More

And More