Ρολό κιμά με λαχανικά

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ρολό γαλοπούλας με λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά και γλάσο από βαλσαμικό ξύδι

Συστατικά

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κολοκύθι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ. σούπας θυμάρι
  • ¼ φλ. μαϊντανός
  • ½ kg κιμάς γαλοπούλας
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • ½ φλ. παρμεζάνα
  • ¾ φλ. κέτσαπ
  • ¼ φλ. + 2 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ℃.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κολοκύθι, τις πιπεριές και το σκόρδο αλατισμένα καλά για πέντε λεπτά.
  • «Χτύπα» το αυγό με τα φρέσκα μυρωδικά και πρόσθεσέ τους τον κιμά, το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, το μισό φλιτζάνι κέτσαπ, δύο κουταλιές βαλσαμικό και τα σοταρισμένα λαχανικά.
  • Σε ένα στενόμακρο πυρέξ «φόρμαρε» το μείγμα σε σχήμα ρολού και σε ένα μπολ ανακάτεψε την υπόλοιπη κέτσαπ και το βαλσαμικό και με ένα πινέλο άλειψε το ρολό κιμά.
  • Ψήσε στο φούρνο για μία ώρα και άσε να «σταθεί» για δέκα λεπτά πριν το σερβίρεις σε φέτες.

Tip


Read More

And More