Ρολό κοτόπουλο γεμιστό

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το ρολό κοτόπουλο είναι μια νόστιμη ιδέα για το καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι και μπορείς να το γεμίσεις με ό,τι βάλει η φαντασία σου! Εδώ σου προτείνουμε πιπεριές Φλωρίνης και γραβιέρα!
Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • Ένα κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό, ξεκοκαλισμένο, με το δέρμα του
  • 6-7 φέτες μπέικον
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
  • πικάντικη γραβιέρα ή τυρί μετσοβόνε σε μπαστουνάκια
  • λίγα φρέσκα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • γλυκιά πάπρικα
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • διχτάκι για ρολό ή σπάγγο μαγειρέματος ή οδοντοβλυφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Παράγγειλε στο χασάπη της γειτονιάς σου να ξεκοκκαλίσει ένα κοτόπουλο και να αφήσει το δέρμα.
  • Πλύνε πολύ καλά και σκούπισε το κοτόπουλο.
  • Αλατοπιπέρωσε το εσωτερικό του.
  • Άπλωσέ το πάνω σε λαδόκολλα.
  • Βάλε στο κέντρο του το μπέικον, την πιπεριά και το τυρί και τα μανιτάρια εάν τα θέλεις.
  • Πασπάλισε παντού με πάπρικα.
  • Τύλιξε με τη βοήθεια της λαδόκολλας το κοτόπουλο σε ένα σφιχτο ρολό.
  • Εάν έχεις το ειδικό μηχάνημα για να το περάσεις σε δίχτυ πέρασέ το. Διαφορετικά τύλιξέ το με αρκετό σπάγγο ώστε να μη βγει η γέμιση.
  • Εναλλακτικά μπορείς να το στερεώσεις με οδοντογλυφίδες. 
  • Αλατοπιπέρωσε εξωτερικά το ρολό.
  • Πασπάλισε με ρίγανη και θυμάρι.
  • Βάλε το ρολό σου σε πυρέξ και ράντισε με λίγο λάδι, λίγο νερό και το λεμόνι.
  • Ψήσε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από παντού.

Tip

Μπορείς να αλείψεις εξωτερικά το ρολό σου με μουστάρδα για ακόμη καλύτερη γεύση!

Read More

And More