Ρολό κοτόπουλο με γέμιση κάστανου

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα νόστιμο πιάτο που εκμεταλλεύεται τον πιο αγαπημένο καρπό του χειμώνα. Ετοίμασε ρολό κοτόπουλο, τυλίγοντας στην καρδιά του απολαυστικό κάστανο, μαύρα μανιτάρια και σόγια σος.
Θερμίδες 240

Συστατικά

  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 12 αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια
  • Ένα ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο (600-700γρ.)
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 1 κ.σ. κρασί sherry
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ. κάστανα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μαύρα μανιτάρια να μουλιάσουν λίγη ώρα στο νερό
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τα κάστανα να βράσουν για 10 λεπτάκια. Καθάρισε και άφησε στην άκρη
  • Ξέπλυνε το κοτόπουλο και άνοιξέ το καλά. Αλατοπιπέρωσε
  • Προθέρμανε το φούρνο στου 180oC
  • Ετοίμασε τη γέμιση: Ψιλόκοψε το κρεμμυδάκια και πέρασε το για 2-3 λεπτά από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να γυαλίσει
  • Πρόσθεσε και τα κάστανα ψιλοκομμένα και σόταρε για 1-2 λεπτά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και ανάμειξε με 1 κ.σ. σόγια σος
  • Άπλωσε τη γέμιση κατά μήκος στο φιλέτο και τύλιξε. Δέσε με σπάγγο σφιχτά
  • Άπλωσε την υπόλοιπη σος σόγιας, ανακατεμένη με το sherry στην επιφάνεια του ρολού και τρίψε λίγο ηλιέλαιο
  • Βάλε το ρολό σε μια σχαρούλα μέσα σε γάστρα με ελάχιστο νεράκι. Αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε για 20 λεπτά γυρίζοντας το ρολό ανά 6-7 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά σους 160oC και άφησε άλλα 40 λεπτά

Tip


Read More

And More