Ρολό κοτόπουλο με γέμιση μήλο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ρολό κοτόπουλο με γέμιση μήλου και λιωμένου τυριού. Ετοίμασέ το μόνη σου εύκολα και απλά και εντυπωσίασε με ένα gourmet πιάτο με ελάχιστα λιπαρά.

Θερμίδες: 139

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και πεπλατισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μήλο ψιλοκομμένο μήλο
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί cheddar
  • 1 κ.σ. φρυγανιά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό + 1 κ.σ. νερό
  • 1 1/2 κ.γ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το μήλο, το τυρί και τη φρυγανιά και άφησε στην άκρη
  • Ζήτησε από τον χασάπη να σου χτυπήσει τα στήθη κοτόπουλο να ανοίξουν
  • Μοίρασε το μείγμα με το μήλο στα δύο φιλέτα κοτόπουλου και τύλιξε κάθε ένα σε ρολάκι. Στερέωσε καλά με οδοντογλυφίδα
  • Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγανάκι και θωράκισε τα ρολάκια σου να πάρουν ομοίμορφο χρώμα
  • Πρόσθεσε το κρασί, το 1/4 του φλιτζανιού νερό και σκέπασε το κατσαρολάκι
  • Άφησε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτοπουλάκι σου
  • Βγάλε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και πρόσθεσε στο κατσαρολάκι το νισεστέ λιωμένο στο υπόλοιπο νερό
  • Ανακάτεψε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλου να δέσει η σαλτσούλα σου και σέρβιρε επάνω από το κοτόπουλο
  • Γάρνιρε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σέρβιρε

Tip


Read More

And More