Ρολό κοτόπουλο με La Vache Qui Rit® Light και σος κεράσι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τύλιξε το αγαπημένο σου τρίγωνο τυρί σε τρυφερό κοτόπουλο και σέρβιρε με μια ξεχωριστή σος από κεράσια.

Θερμίδες 220/Μερίδα

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και πεπλατυσμένα
  • 6 τρίγωνα La Vache Qui Rit® Light
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό & 1 κ.σ. νερό
  • 1 1/2 κ.γ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • Για τη σος κεράσι: ½ κιλό κεράσια χωρίς το κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • ½ του φλιτζανιού λευκό ξύδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Λιωμένο φρέσκο τζίντζερ
  • Μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζήτησε από τον χασάπη να σου χτυπήσει τα στήθη κοτόπουλο να ανοίξουν
  • Μοίρασε τα τυράκια (τρία και τρία) στα δύο φιλέτα κοτόπουλου και τύλιξε κάθε ένα σε ρολάκι. Στερέωσε καλά με οδοντογλυφίδα
  • Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγανάκι και θωράκισε τα ρολάκια σου να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα
  • Πρόσθεσε το κρασί, το 1/4 του φλιτζανιού νερό και σκέπασε το κατσαρολάκι
  • Άφησε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτοπουλάκι σου
  • Βγάλε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και πρόσθεσε στο κατσαρολάκι το νισεστέ λιωμένο στο υπόλοιπο νερό
  • Ανακάτεψε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλου να δέσει η σαλτσούλα σου και σέρβιρε επάνω από το κοτόπουλο
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος κεράσι: Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 1 ώρα ανακατεύοντας περιοδικά
  • Αφαίρεσε το καπάκι και συνέχισε το βράσιμο να πάρεις μια πηχτή, ομοιόμορφη σος

Tip


Read More

And More